Quantcast

Metro East Sun

Friday, September 20, 2024

City of Jerseyville City Council met Aug. 6

Webp 16

Jerseyville City Mayor Kevin Stork | City of Jerseyville Website

Jerseyville City Mayor Kevin Stork | City of Jerseyville Website

City of Jerseyville City Council met Aug. 6

Here is the agenda provided by the council:

ROLL CALL

PRAYER

PLEDGE OF ALLEGIENCE

APPROVAL OF MINUTES FROM REGULAR CITY COUNCIL MEETING HELD TUESDAY, JULY 23, 2024

APPROVE THE BILLS AS PRESENTED FOR AUGUST 6, 2024

NEW BUSINESS

A. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE A ROAD CLOSURE ON JEFFERSTON ST FROM THE NORTH ENTRANCE TO THE SOUTH ENTRANCE OF CITY CENTER PLAZA PARKING LOT AND ALSO THE ALLEYWAY FROM KC HALL TO DAIRY QUEEN FOR ROCK THE BLOCK CONCERT ON FRIDAY, AUGUST 16TH FROM 1:30 P.M. TO 10:00 P.M.

B. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE A REQUEST FROM THE LIBRARY TO UTILIZE CITY CENTER PARK FOR HALLOWEEN FESTIVAL TO BE HELD SATURDAY, OCTOBER 26TH, FROM 9:00 A.M. TO 2:00 P.M.

C. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE A REQUEST FROM THE LIBRARY TO WAIVE THE RENTAL FEE OF CITY CENTER PARK FOR HALLOWEEN FESTIVAL

D. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE A TOURISM GRANT APPLICATION SUBMITTED BY THE LIBRARY IN THE AMOUNT OF $1,000.00 FOR EXPENSES RELATED TO HALLOWEEN FESTIVAL

E. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE A SPECIAL EVENT LICENSE APPLICATION SUBMITTED BY THE LIBRARY FOR A NEIGHBORHOOD BLOCK PARTY ON THURSDAY, SEPTEMBER 26TH FROM 4:00 TO 7:00 P.M. AT 105 N. LIBERTY

F. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE A REQUEST FROM THE LIBRARY FOR A ROAD CLOSURE ON LAFAYETTE ST BETWEEN PEARL ST AND EXCHANGE ST FOR NEIGHBORHOOD BLOCK PARTY ON THURSDAY, SEPTEMBER 26TH

G. DISCUSSION AND POSSIBLE MOTION TO APPROVE THE ILLINOIS DEPARTMENT OF TRANSPORTATION (IDOT) MOTOR FUEL TAX (MFT) PROGRAM CLOSEOUT FOR FY 2023-2024 AND RELATED DOCUMENTS:

-IDOT Form BLR 14222 Maintenance Expenditure Statement

-Authorization for Mayor, City Clerk, and Director of Public Works to sign associated paperwork

OTHER BUSINESS

-Due to construction, the front entrance of the Police Department is currently closed. Please use east side door of Police Department to speak to an officer and/or needing assistance.

-Rock the Block Concert featuring Tanglefoot to be held Friday, August 16th from 6:00 to 9:00 p.m. at City Center Plaza (Near Germania Brew Haus)

PUBLIC COMMENT

CLOSED SESSION – EMPLOYMENT CONTRACT

ADJOURNMENT

https://jerseyville-il.us/wp-content/uploads/2024/08/AGENDA-CITY-COUNCIL-MEETING-2024-8-6.pdf

ORGANIZATIONS IN THIS STORY

!RECEIVE ALERTS

The next time we write about any of these orgs, we’ll email you a link to the story. You may edit your settings or unsubscribe at any time.
Sign-up

DONATE

Help support the Metric Media Foundation's mission to restore community based news.
Donate